Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2009

Intet brutet

Föll i badrummet och gjorde illa höger ben, "fästet till lårbenshalsen - höger ben" för ca två veckor sedan gjorde och gör fortfarande konstant och MKT ont. (har Ms och det högra benet har pga detta en längre tid inte fungerat som "det ska" - går med rullator utomhus.) Röntgades efter "fallet" på Sahlgrenska.

Tryptizol

Smärtutr beh med Tryptisol under 8 år, i början 30 mg, upp till 75mg, Nertrappning och ut pga kraftiga svettningar. Testa Lyrica, med dåligt resultat. Åter igen med upptrappning stegvis med Tryptisol får svetttingar vid 50 mg. Medicinernas nu även med Levaxin 50/75 mg varannan dag. Har högt blodtryck, mediciner Seloken 50mg, enalaprid 20/12 mg. Jag anses vara sensitiserad? Mina värden på sköldkörteln har legat i underkant men inom ramen av det normala. Under nertrappningen av Tryptisol blev jag mycket dålig och fick allehanda problem, som tydde på sköldkörtelstörning.

Övervikt, ryggsmärta och kan inte gå till doktorn.

Hej? Jag heter Erik och bor i Karlstad, Jag har problem med Viktuppgång, Ryggsmärtor,VÄRK i Benen tja hmmm det var väl det hela!! vikten har ökat med c:a 25 kilo det senaste halvåret och det är svårt att få eländet att vända och efter en fellyftning i mitt förra jobb så har jag stor smärta i höger sida av ryggen vid ansträngning och att gå längre än 800 meter det går inte utan att få stanna och sätta mej på yttersta delen av rumpan för att som det känns trycka tillbaka ryggen i rätt läge igen???? vid ansträngning av min rygg så får jag ett ???

Nytilkommen huvudvärk, stress?

Efter åratal av personlig och arbetsrelaterad anspänning har jag nu i år fått en huvudvärk, som förlamar mig: ett ständigt tryck i huvudet och över näsroten. Jag känner svimningskänslor, problem med magen, diarré, mycket stor trötthet. Försöker hitta diagnos själv. Utmattning/borrelia eller något annat? Orkar snart inte arbeta, lärare, längre.

Får man aldrig besöka smärtläkare

Vad ska jag gjöra föra att få bli ordentligt utredd+ läkerna svara bara att en sån gammal skada rönkas inte. Men det är inget problem att skriva ut tradolan och alvedon. AR ensamstående och situationen är besvärlig. min gamla mor hjälper mej kommer flera dagar i veckan lagar mat och diskar och dammsuger Det går ju inte få hjälp någonstans. bara tablettar och varma handukar och träningsprogram hos sjukgymnaster. Jag vill inte bli sjukskriven jag vill jobba mindre värk på jobbet. det är hemma jobbet och det minsta barnet som jag inte klarar.

Osteoporos och aclasta

Har ätit veckotablett Alendronat men inte mått bra och skall nu ta en spruta Aclasta en gång om året, skall få sprutan 090512. Är detta något bra? Kända biverkningar? Vad vet man om sprutan, vad jag förstår är detta något nytt? Jag undrar om undersökningarna vad gäller polyneuropati bör göras om, kanske sjukdomen utvecklats så det ger utslag nu. Har känt "smärtorna" ca 10 år och undersökningarna jag nämnt gjordes för 4 år sedan. Tycker också att jag har susningar i huvudet och undrar om det kan ha med ev polyneuropati att göra?

Knasmärta efter halvprotes.

Behandling med laser hade ingen posetiv effekt.Problemen är att inte kroppen vill -eller muskeln växer ej till som man tror att den borde. Använder proteinpulver som styrkelyftarna men fel muskler ökar i omfång.Min gamla läkare sa att med ålderns rätt så var det ett svårt problem.Operatören säger ät smärtstillande och träna. Men med smärtstillande kommer nya problem - jag håller nere konsumtionen till ett minium vid behov. Operation sept 2007 det blev fel datun sist.

Träning efter knäoperation

Knäplastik Carlanderska sjukhuset.På grund av atros - halv insats i knäet. September 2008. Har tränat lårmusklerna i stort sett varje dag efter operation. Men når inte samma status som det friska benet.Problem vid belastning - ibland smärttillstånd. Det verkar som inte kroppen vill - problem vid ökande nivå i träningen. Har rådfrågat många sjukgymnaster men det saknas viss kunskap enligt mitt sätt att se på det.

15 år fibromyalgi?

Hej! Har under dom senaste 15 åren haft värk i olika delar av kroppen, och fruktansvärd huvudvärk. Fick av en slump se en sida om fibromyalgi, och nästan alla symtomen stämde. Vart vänder jag mig för att få hjälp med detta? Min lokala vårdcentral har jag varit på massor av gånger, men dom tar mig inte på allvar. orkar inte tjata med dom längre. Eftersom jag varit deprimerad och äter fluoxetin så verkar det som dom kan skylla allt på det.

Sidor