Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

maj 2009

Att söka akut

Om att ha diskbråck akut sedan sju veckor: Hennes husläkare säger helt enkelt att det är så här diskbråck är. "normalt" (om det nu är normalt med sjukdom) så läker det ut utan större problem men det tar tid. Här har patienten ett diskbråck och en mycket kraftig ischias med känslolöshet och ett till synes ett psyke på starkt "nedgående" Hon har försökt påverka sin läkare men får beskedet Alvedon +Voltaren.

Smärta på psykosens rand

Beskrivning: Diskbråck - Patienten har varit hos sjukgymnast. Smärtläget förbättras ej. Följer ordination. Familjeläkaren säger att smärtan i värsta fall håller i sig flera månader. Tar på ordination Alvedon + Voltaren T var fjärde timma, hjälper något korta stunder. Har på sistone drabbats av allvarliga psykiska problem med svåra tankar då smärtorna totalt handikappar. Ordinationen var "vila 3-5 dagar, sedan försök leva som vanligt". Nu har det psykiska problemet tillstött som gör patienten paranoid, blir vettskrämd av en fluga, tittar bakom sig hela tiden, skräms av ljud.

Rehab för ortopedisk katastrof

Hej! Jag är en sund och vältränad 45-årig kvinna med perfekta värden men är ändå en ortopedisk katastrof pga medfödda anatomiska variationer. Pga smal spinal kanal opererad för stenos i ländryggen på 2 nivåer för 3 år sedan i Strängnäs, blev helt besvärsfri! Har skaffat hund och var ute i skogen flera timmar varje dag. Inga mediciner. För 6 månader sedan halkade jag och skadade mitt redan dåliga knä (artros efter tidigare meniskskador pga medfödd felaktig valgusvinkel?) Inom 2 veckor fick jag ischias som sedan satt i varje dag i över 3 månader.

Tumartros, sjukpension

Har tumbesvär Krepiatio som vid artrosröntgen april 09 visar uttalad tumbas artros bilat. Har haft besvären i 20 år ! Har också varit hos en chiropraktiker som slet sönder en muskel, ligament och senor i höger sida av ländryggen. Vilket gör att jag inte kan gå mina långpromenader längre. Varje gång jag sätter fram högerbenet hugger det till. Går jag långt, kan jag inte ta mig hem. Har också 2 metatasalben i höger fot som ligger sida vid sida ett par cm. Vilket gör att jag inte kan gå barfota eller i strumplästen. Måste ha skor med uppbyggnad i som stöder foten.

Träning och knän

Har träffat en ny sjukgymnast. Han hävdar att jag tränat för hårt.En sjuk led kan ej tränas för hårt då är träningen bortkastad om man får ont efteråt. Ortopeden hävdar att det är bara att äta smärtstillande och träna eller bryta ihop. Och min gamla läkare hävdar det är svårt på grund av åldern att få muskeln att växa till.Vem har mest rätt. Tidigare har jag bara tränat med friska leder - och då gått på Dan Värns linje - kan du gå efter träningen är det mer träning som behövs.

Gravid, myofasciell smärta

Hej Är överrörlig och hade under första graviditeten ont i lönnrygg och fogar vid prominader. Var fullt rörlig men fick ont i fogarna efter ca 5 min promiand. När jag slutade amma var barnet 8 månader och jag fick extremt ömma triggerpunkter. (gick på laserakupunktur och fick massage men upplevde inte att det hjälpte så mycket) Jag var också mycket muskeltrött och kunde bara träna 1 gång i veckan. Tränade jag mer så fick jag mjölksyra nästan på en gång. Detta slöppte sedan när barnet fyllde 2 år (nov 2007) och jag kunde träna som vanligt. Körde öppet spår 2008.

Saroten och övervikt

hejsan jag gick på smärtrehab på Danderyd förra året och fick saroten som hjälp mot mage,muskelvärk+sömen.Frågan är nu att jag sedan januari försökt att gå ner ivikt,och jag har haft en peronligtränare som hjälpt mig lägga upp kosten,samt träning.Jag har bara gått ner något kg,och jag undrar om saroten gör att det går så sakta?för innan den medicinen kunde jag snabbt gå ner ett-två kg på en vecka. Då jag börja med saroten gick jag upp 7kg och jag vill ju förlora de kg. Jag är tacksam för svar,för man tappar hoppet då det går så sakta....och vill bara veta varför det tar sådan tid för mig?

Ledprotes i axeln

Jag har fått en s.k."titan"kula i h.axel in.op.p.g.a.atrosnedslitning..blev mycket mycket sämre alltså ständig värk dag som natt kramper i muskeln svullen arm O.P gjordes för två år sedan..ortopeden vill op.mig igen men jag vågar ej..litar ej på att det blir bättre..)de skulle bara gå in och göra en s.k.

Mormor och ont och morfinplåster

Ok... mormor har ont i sina ben. Hon beskriver det som tandvärk. Hon har haft morfinplåster fram tills i förrgår men det har tagits bort på prov eftersom hon blir kraftigt illamående i ca två till tre dygn efter att plåstret applicerats. Till saken hör att hon också har gallproblem smat att hon haft ett magsår så tabletter är inte något vettigt alternativ. Dessutom är hon en "pillertrillartant" vilket gör att hon inte kan ha hand om läkemedel själv trots att hon är klar i huvudet. Hon har missbrukat Oxascand och sömntabletter och har en ångestdiagnos.

Sidor