Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juli 2009

TRP blockader och fibromyalgi

Jag är i den värsta smärtperioden hittills och jag orkar snart inte mer. Läste om triggerpunktsblockaden och skulle hemskt gärna vilja prova den. Problemet är att jag bor i Gävle! Var ska jag söka hjälp? Enligt er kartläggning så är det ju långt åt alla håll! Finns det verkligen ingen som kan lägga blockaden på närmare håll? Kan vilken Husläkare som helst göra det?

Helaflex

Frågan gäller min sambo. Han hade ett lårbensbrott på högra benet för några år sedan och blev opererad för det. Han hade en "liten" hjärtinfarkt också för något år sedan. Nu har han väldigt ont i höger höft och smärtan sprider sig ner mot knäet, ibland känns det lite domnat. Han har röntgats två gånger i Sunne och man kan inte se att det är en sliten höftled, lite sliten är den men inte mycket mer än när han bröt lårbenet. Han har fått tre cortisonsprutor, en hjälpte lite, den andra inte alls och den tredje gjorde honom smärtfri i ca 10 dagar.

protest om psykoterapi

Hej och tack för ett bra svar! Jag har gått i Terapi sen jag var 20, minst en gång i veckan, oftast 2 med KBT och Smärthantering. Och jag kan inte mer än att opponera mig när det gäller att terapi har lika bra smärtlindring som medicin. Visst hjälper det väldigt bra att prata och få förståelse, men det går aldrig att ersätta medicin med terapi. Det ska vara ett team med både sjg, terapi samt medicin. Jag har promenerat i en timma om dagen i de ett och ett halvt åren jag haft mitt nuvarande jobb på Försäkringskassan!(jobbar ej i tungt arbete längre, utan arbetar med papper och data.

Tennisarmbåge

NU har läkaren sakt att det är en muskelinflammatin, och att det är svårare att behandla. Den sitter innuti så att det klämmer, och att det är därför det blir värk. Jag har även en armbåge som sväller, det är på utsidan. den kan dom inte ge svar på varför. Det att jag inte kan få svar på vad det kan vara gör mig frustrerad. Jag törs snart inte gå till läkaren för jag får kännslan att dom inte tar mig på allvar. Dom ger mig kortison spruta och sedan ska det vara bra.Dom undersöker mig inte längre, dom ger mig sprutan och sedan är det inget mer. Men det är tydligen så jag ska ha det.

Osteopeni och ryggfraktur hos ung man.

Hej! Mina bröstryggsproblem startade efter ett enstaka krapanfall juni-08, det var ett kraftigt krampanfall som varade i ca 5 minuter. jag böjde ryggen BAKÅT som i en båge, precis allt vad kroppen förmådde, och min flickvän låg bredvid och hörde hur det "knastrade" i ryggen. När anfallet slutade hade jag olidliga ryggsmärtor med smärta jag inte ens önskar min värsta fiende. MRT gjordes först flera månader efter, och jag undrar om jag "rev upp" något under anfallet.

Axelleden

Jag har EDS. Min vänstra axel har jag haft värk i många år. Dom har rönkat den och jag har artros i nyckelbenet och taket tillöverarmsbenets huvud. Men det är förlite för att operera. Men jag har en fruktansvärd smärtta som jag har hafft i flera veckor nu. Jag har fått kortison sprutor för en vecka sedan, men jag fick ännu mer ont av det. Jag var till läkaren igen, och då fick jag Tramadol som jag ska ta 2 tabletter vid behov. Dom vet inte vad dom ska göra, för det finns inget dom kan göra säger min läkare. Men jag har så ont att jag inte orkar mer.

Muskelfästesinflammtion

Jag har ständig värk i högra skinkan. Har genomgått röntgen vilken visar att jag inte har atros i ledkulan. smärtan sitter mitt bak och strålar inte ner i låret. Vid belastning gör det ont, rör mig mycket är ute varje dag och då jag har hund. När jag varit ute är jag jättetrött när jag kommer hem. Jag har prövat akupunktur, sjukgymnastik, fått en cortisonspruta. Ätit smärtstillande preparat men inget tycks hjälpa. Läkaren tror att jag har en muskle- och senfästes inflamation. Jag väger 62 kilo och är 162 lång. Med hopp om att det finns någon hjälp.

Opereras för endometrios

idag så är jag i en situation så jag behöver smärtstillande via spruta för att ta ner den värsta smärtan. Om jag bara ta tabletter när smärtan är värst går den inte bort. Jag kan ha den i dagar ända tills jag får en spruta. Då går smärtan bort. Men problemet är att jag måste till en smärtklinik för att få sprutor hem och ingen vill skicka mig för de inte vet vad jag har. även om jag har uttalade symtom för endometrios. Min fråga är hur går man till väga för att få hjälp och hur får man hjälp med sina smärtor? Tacksam för svar