Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

augusti 2009

Pudendusneuralgi

Första frågan är nu betald. Hon har provat åtskilliga mediciner, Lyrica, Neurontin m m utan resultat. Min fråga gäller egentligen om pudendalnervsförträngning kan vara orsak till smärtsymtomen. Bedömer du iså fall att operation, på nätet omnämnt Pudendal Nerve Decompression Surgery, skulle kunna vara en bra behandling. Svensk informatione ej funnen och läkare som tillfrågats känner inte heller till "syndromet" eller behandlingen. finna att läsa om på www.pudendalhelp.com m fl sidor.

Vulvodyni

Kvinna i 30 å å med värkproblem i rygg som strålar ner mot bäckenet ut i underlivet. Svårt med skav av kläder, som diagnostiserats som vulvodyni. Inget som hjälpt hittills. Har växlat i intensitet, men värre den kallare årstiden som fordrar mera och tätare klädsel. På nätet funnit undersökningsmetoder samt behandling i Frankrike, England och USA. Nervblockader och efter säker diagnos PNE- pudendal nerv entrapment. Läkare på universitetssjukhuset i Nantes, prof Roger Robert och dr Labat specialister på området.

Axelsmärta

Hej! Mitt problem gäller min vänstra axel, skuldra samt värk ut i armen. Värken kom första gången när jag jobbade inom gummi industrin i 4 år, jag fick så ont i min axel då att jag inte kunde lyfta ett a4 papper utan att jag nästan skrek. Gick till vår läkare på jobbet och fick min första av många kortison sprutor i axeln som inte hjälpte blev sjukskriven i 1 vecka.

Morfin en gång till

Tack så mycket för ditt svar! Jag har ju haft denna smärtan att leva med under en lång tid så jag har kommit i kontakt med andra människor som levt med smärta och den allmänna uppfattningen är att läkare på vårdcentraler är rädda för att skriva ut starkare smärtstillande till sina patienter pga att dom har ett ansvar gentemot patienten, min slutledning är då att läkarna hellre låter människor leva i smärta än att riskera något.

Morfin vid ryggsmärta

Jag är en 32årig man. Jag har sedan jag var ca 20 år gammal periodvis haft fruktansvärda smärtor i ländryggen med strålande smärta ner i skinkan och baksidan av låret på höger sida, jag har fått medicinering och varit hos en sjukgymnast men ingenting hjälper, jag fick tramadol 50mg som jag skulle ta tre ggr om dagen och övningar som jag skulle göra, men det var utan något bra resultat. En tjej som jag nyligen träffat har liknande problem, hon har oxå smärtor i rygg och skinka/lår, jag fick en tablett av henne mot smärta, oxycontin 40mg.

Ländrygg knaster

Jag har sedan flera år haft ont i länd ryggen. Började med att jag hade svårt att räta upp mig efter att ha suttit en stund och att det ömmade när jag satte mig igen och svanken rätades ut. Svårt att ligga på rygg. Det har fortsatt och jag har nu ont i bäcken och höft på höger sida, ner utefter höger lår utsidan, problem att böja höger knä speciellt med utåt roterat knä. När jag böjer benet med foten in mot bäckenet (vilket aldrig varit ett problem för mig eller är problem med vänster ben) så ömmar underbenet och fotleden oxå och naturligtvis knät.