Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

oktober 2009

Gabapentin

fMRI i Finland samt utredd i Sverige av läkare bl.a Tomas Timander,Bo Sahlen,Bengt Johansson . har sedan-99 smärtor p g a trafikolycka från nacke och huvud -nu också armar . Nu vill smärtläkare vid Linköpings smärtmott. erbjuda mig Gabapentin då jag sökt dem för hjälp med min värk. Jag äter Cymbalta som hjälper litegrann. Vad anser du om att pröva Gabapentin ?

Sågskada i fingret med nervsmärta

Hej ! Jag sågade mig i vänster tumme mars-2004 med en cirkelsåg. Skadan ca 15 mm lång blev nästan in till benet i höjd med nagelbandet men utan att skada nageln. Eftersom det var en bred sågklinga som jag använde var det inget som de kunde sy ihop när jag kom in till akuten denna dag, utan såret blev endast rengjort och med bandage. Efter ett antal månader så läkte såret av sig själv men det uppkom ett neurom p.g.a. att digitalnerven hade blivet kapad. Efter en tid fick jag behandling av en arbetsterapeut eftersom fingret var mycket känsligt för beröring och tryck.

CRPS och SCS

Hej igen! frågan är inte direkt relaterad till ovanstående, men handlar om crps och SCS. Jag har en SCS inopererad sedan ca 1år, under den tiden har jag fått operera om den 4ggr och står nu på väntelista på 5e op. SCS sitter fast ett tag, sedan så lossnar den på ngt sätt och rör på sig och flyttar sig hela tiden..vilket leder till ökad smärta och obehag. Vid 4e op flyttade man dosan helt till en ny plats, och efter/vid den op fick jag även crps på det nya opstället. Min fråga nu är; sannolikheten att jag får än värre (el på större område), nervsmärta/crps vid 5e op,hur stor är den?

Malignt melandom

Jag har op för malingt melanom 2-3 gånger och gjort axillutr. Strålbehandlad, Nu har jag fått en grym värk i armhålan /höger bröstrygg och dålig känsel i fingrarna ( det sista kan jag leva med) men det övriga är grymt. Äter Lyrica och har provat nervstimulator vilket fick dålig effekt. Vad rekomenderar du, man ska ju inte gå med smärta.

Desperat mamma

Min dotter (17 år) har genomgått röntgen av ryggrad och ena knät (inga förändringar) träffat reumatolog (inte reumatiskt), enda medicin som hjälper är att ta 2 st Citodon vilket hon gör när smärtan är outhärdlig. Nu har hon träffat läkare på Lundss Smärtmottagning och han säger att hon ska ha KBT som behandling. Han förklarar att det är det nya sättet att behandla smärta på. hennes fall är inte unikt för honom. Är hon verkligen ordentligt utredd? Behövs inte magnetröntgen, smärttröskeltest, kolla nerver till hjärnan, blodprov för att utesluta sjukdomar m fl?