Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

januari 2010

Nåt att göra vid trauma och fibromyalgi

Hej Jag trillade ner från andra våningen när jag va 5 år och hade inga speciella problem förrän i högstadiet då jag börja känna en förlamande trötthet gick och tog blodprov utan resultat....började jobba som personlig assistent 1994 och 1998 gick det inte mer jag fick mer och mer migrän ( Har spondylos också ) och kunde inte jobba mer och blev utredd med emg test ctskalle och fick kollat motorik va på rehab....nu har jag så mycket migrän och går på anervan men det är inte hållbart att ha det så här mycket ont i huvudet men det kommer från ryggen ( Har ett ben som sticker ut i sidled både i län

Inga slutenvårdsbehandlingar

Hej! Tack för svaret. Du förstod vad jag menade. Jag menade att bli "inlagd" på en klinik för att helt koncentrera mig på behandlingen och lägga all min energi på den det första två veckorna. Sen är det ju lättare att fortsätta när man väl kommit igång. Vidarkliiken känner jag till, men är inte intresserad av deras alternativbehandlingar. Vad annars finns det för utbud i Stockholm? På torsdag vill jag gärna ha nåt i bakfickan när jag ska presentera det här förslaget vidare. Med vänliga hälsningar Brita

Startplatta i rehab

Eftersom vi är en familj på 5 personer med tre barn varav en har svår ADHD och en har kronisk fatigue. Jag har haft mycket svåra smärtor och inte kunnat sitta på ca 1 år! Började på Basal kroppskännedom i våras men drabbades av kollaps och utmattningsdepression. Vår bedömning är att om jag skall göra den här långsiktiga behandlingen så skulle jag vilja ha en "startplatta" på en rehabiliteringsklinik där jag bara kan fokusera på mitt tillfrisknande.

Morfin vid nervsmärta

Min mor som är 80 år, lider av svår smärta (och som följd betydande problem med att kunna sova), bl a som följd av nervsmärta, ev. mild parkinson. Hon tycks ej bli hjälpt av ett otal olika smärtmediciner, både som resultat av begränsad kort verkningstid och deras olika biverkningar. Min fråga: Kan morfin/eller något av dess olika derivat vara ett starkt alternativ, (1) både genom att det kan ge djupare och längre verkan, och (2) genom att det kan ha betydligt mindre biverkningar, än andra senare framställda medel - ev.

Fotsvamp

Hej. Kan det stämma att pevarylsalva kan ge lindring mot onda torrsprickor på fötter. Jag provade av en slump och blev glatt överraskad av effekten. Har problem varje år. Kan det finnas svampangrepp i sprickorna? För mig försvann det onda i det närmaste helt efter två dgr.

Plötsliga stötar i ryggen

Jag har sedan ett år tillbaka haft plötsliga smärtor i ryggen. Det känns som om någon står och slår mig hårt i ryggen och ibland blir det så kraftigt att benen viker sig av smärtan. Smärtan kan komma vilken tid som helst, ibland vaknar jag av det. Vad kan det vara? Sedan 3 veckor tillbaka har jag börjat få ont i mina händer och fötter, ungefär som muskel eller ledvärk som kommer och går... kan det ha ett samband med mina ryggsmärtor och vad ska jag göra? Panodil, Ipren, Ibumetin, Citadon och liknande hjälper inte.

Cortison eller tradolan?

jag äter båda tabletterna pga inflammation, cortison hjälper jättebra, tradolan halvbra, Det som är jobbigt med cortison är att jag får ofta sockerfall och måste äta ofta pga känslan kommer att jag vill svimma, går det att göra något åt det.