Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

februari 2010

Dercum m.m.

Tack för svaret. Jag har i flera år misstänkt annan bakomliggande sjukdom men läkare här på orten har inte kunnat ge mig den respons jag behöver för att vidare reda ut orsaken till Varför jag blir mer & mer handikappad. Jag har fått till svar att: "Du vet ju att du har fibromyalgi"! Men jag känner själv att det kan inte bara vara detta och fibro är inte en sjukdom i sig.

Dercum eller RSD

Eftersom mina besvär tyvärr bara ökar och jag inte får den hjälp via vården jag önskar ställer jag denna fråga. HUR kan jag få bekräftat att evt lida av: MB Dercum eller RSD? När jag läst om dessa åkommor kände jag en rysning på grund av att de båda var så överensstämmande med mina problem. Jag har även via ett Tv-program följt en kvinna som haft mycket värk i ca 13 år & efter denna långa tid blivit hjälpt av en läkare på området av RSD. Jag har enl läkare även Fibromyalgi & en RA-faktor på 100 (för ca 8 år sen).

Inen fraktur, men ont ändå

Innan jag fick ditt svar åkte jag till akuten. Efter 2 timmars väntan kom jag in och efter 2 minuter blev jag ombedd att åka till Vårdcentralen, som skulle öppna 5 timmar senare. Åkte hem. Det gjorde väldigt ont när jag går in ur bilen. Tog Ipren och läste ditt besked, som lugnade mig lite. Går fortfarande på Ipren, blir lite bättre dag för dag men fortfarande ont in ur bilen. Har fått tid hos Vårdcentralen 25 feb. Det är bara du som tar mina smärtor på allvar.

Bättre av att minska Lyrica

Ja detta är ingen fråga utan en uppföljning redan.För igår morse sänktes dosen Lyrika med 25 mg och på eftermiddagen likaså och "inkontinensen" försvann lika fort som man vrider om en lysknapp.Han går nu på toaletten som man gör normalt 4 ggr om dagen och inte var timme eller oftare och har inga som helst problen med att hålla urinen heller.

söka akut eller ej.

Jag halkade igår nedför en isig trappa och slog i höger höft i höjd med bältet. Det gjorde riktigt ont. Jag fick konstigt nog inget blåmärke och det är inte svullet. Det var dock inte värre än att jag kunde gå två timmar på båtmässan utan problem. Däremot smärtar det när jag går in och ur bilen. I natt gick det bra att sova men det sticker till av smärta när jag vänder mig på sidan. Det lindrar dock om jag trycker hårt med höger hand mot höften. Min fråga är, ska jag söka upp akuten eller bara låta tiden gå?

Lyrica och neurontin

Min man har ätit Lyrica i dos 50´50+25 mg om dagen från sommaren 2008 tills i somras då morgondosen ökades till det dubbla.Han började strax därefter få problem med vattenkastningen men ingen tänkte annat än att det var en UVI,trots att det inte fanns några bakteriewr i urin.En urolog undersökte maken men ingen tänkte på Lyrican,sistället skrevs medicin ut emot "överaktiv blådsa" som maken inte kunde äta pga att han inte orkade stå på benen I sept höjdes också eftermiddagsdosen.Då hade han fått såna problem att urinen vissa nätter bara forsade ur honom om nätterna när han gick ur sän

Behöver man diagnosen

Hej, Har i många år (20 kanske) misstänkt FM. Det förvärrades för ca 6 år sedan då jag fick diagnosen "utmattning och panikångest". Jag är sedan 4 år tillbaka frisk från denna diagnos (utmattning/ångest). Ungefär samtidigt som jag blev bra igen kontaktade jag min husläkare ang värken i kroppen som jag länge haft (FM). Man hänvisade till utmattningen och ångesten och sa att det är den som "spökar". Läkaren så också att det ändå inte var viktigt att fastställa en sådan diagnos eftersom man ändå inte kunde bota den.

Nervsmärtor efter operation

Det är INTE infektion, läkt fint. Vaknade smärtfri. Var helt ok tills jag någon vecka efter lades in på las pga yrsel. Var där en vecka. Resultat: Man höjde mitt kortison, som jag ALLTID tar sen 1997 då jag fick diagnosen SARKOIDOS, efter att ha varit sjuk i den sjukdomen av och till sedan 1982 - då jag enligt min teori träffade en fästing på Ekerö och fick besvär nästan direkt och var akut inlagd = man fann ingenting utom proteiner i likvor .. prövat ALLT mot smärtor sedan dess (1982) och smärtorna sitter i samma region, från tår till navel när är som sämst.

Sidor