Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

mars 2010

Nya läkemedel

fortsättningsfråga: när jag kontaktade dig första gången så var det för en artikel i expressen angående nya sämärtlindringsmedeciner. Finns dessa på marknaden och kan detta vara något för mej? Kan tänka mig ställa upp som testperson.

Ansiktssmärta

Då jag läst igenom alla tidigare frågor om ansiktssmärtor måste jag ställa följande fråga: Jag har haft ansiktsvärk i mer än 15 år - 1996 op. för en akusticius neurom, ansiktsvärken hade startat ca. 5 år före detta tillfälle och värken finns kvar även efter op. När jag har varit ute och det är kallt eller har blåst så blir värken värre efter några timmar inne och tom. till efterföljande dag är värken ännu värre. Värken strålar ner i ansiktet och sitter främst i pannan och kring ögonen - sitter inte i skinnet, känns som i sklettet.

Trilskande husläakre

Vård-C-läkaren (ny för mig) sa "du har ju prövat allt". Jag har haft långsamt stegrande fibro sedan 1985 efter utbrändhet o har genomarbetat gamla traumas o underhållit min rörlighet gm att simma (tyvärr mera sällan pga kallt vatten) o cykla. Nacken o ländryggen är värst men som du vet kan fibro slå till var- o närsomhelst och nu har det varit värre än någonsig. Jag kom av mig när läkaren bestämt sig utan att jag hann berätta vad jag själv gör för att må bättre samt visa vilka mediciner jag klarat och inte o be att få en mera riktad medicinering.

Smärtläkare i dalarna.

Arbesskada i nacken utreddes vid yrkesmedicin i Umeå 1988, men fibromyalgi har jag kämpat med ensam i stort sett sedan 1985; den har långsamt accelererat och jag har prövat olika smärtmediciner m varierande resultat. Ingen ordentlig utredning vi smärtklinik har gjorts. Nu bad jag vård-C att få komma till smärtkliniken i Västerås, har flyttat, men fick nej. Vill bolla med smärtläkare mina tankar och få en så riktad medicinering som möjligt, men man nekade. Ipren 400 mg och Alvedon 1000 mg är vad jag har sedan länge. Tryptizol i låg dos kapade ländsmärtan i 3 månader år 2005 men inte längre.

akut ryggskott

Akut smärta. Vaknade i natt av ihållande, stark värk i höger ben, från ljumsken och höften till foten. Efter några timmar var jag tvungen att gå upp. Senan i ljumsken smärtar så benet inte kan lyftas. Smärta efter yttersidan på låret, vid knäet och ner efter yttersidan på smalbenet. Inte möjligt att lyfta foten för att gå. Inte möjligt att lyfta foten för ett trappsteg. Kan inte ta på sko eller ta upp något från golvet. Har försökt stretcha, smärtsamt, och tänja. Böjt mig framåt mot golvet för att få lättnad. Kan nu sitta på stol och gå med stöd sedan jag tagit 2 Alvedon.

brönningar

Vad är det jag har? Det bränner som eld i mina fötter nästan hela tiden. Vissa ställen på kroppen blir det både varmt och kallt I dag har jag haft besvär med kyla i magen Väldigt irriterande och oroande Har ett diskbråck sen 89- 3och 4 kotan Har haft så här i drygt 1 mån

ingen bryr sig

Min fråga var närmast vad kan det vara och vad kan jag kräva för undersökning av läkare. Alla andra behandlare (kiropraktor, naprapat etc ) har inte kunnat hjälpa mig. Jag har inte blivit tagen på allvar upplever jag utan det ända som händer nu är att jag blir med min medicin.

krist

Mina problem Har under drygt 20 år haft smärta i ländrygg. Den uppkom då jag väntade mitt första barn och fick foglossning. Den har under det senaste året förvärrats väsentligt. Har varit hos läkare under åren som mest negligerat mina åkommor. De har skickat mig vidare till en uppsjö av andra behandlare såsom: sjukgymnast, naprapater, kiropraktorer och jag har även fått akupunktur. Jag lever ett aktivt liv med häst och hund. Tränar sedan ett år tillbaka yoga. Kan dock inte säga att det blivit bättre.

Sidor