Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2014

Patientmakt eller inte patientmakt - det är frågan

Just nu ligger den så kallade Patientmaktsutredningens betänkande ute som en så kallad lagrådsremiss hos berörda instanser. Den föreslår att patientens makt i vården skall utökas och att en ny lag, kallad Patientlagen, ska införas. Men det finns redan nu lagstiftning som reglerar rätt och ansvar inom vården och kommer den nya lagen verkligen innebära några större förändringar vad gäller det som inte fungerar idag.

Den första kompletta listan på smärtenheter

Vi presenterar nu den första kompletta listan på svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar, det gemensamma är att man anger att man har särskild inriktning på långvarig smärta. Inte mindre än 244 enheter beskriver sig som sådana, från Simrishamn till Piteå. Vi rankar också enheterna utifrån ett patientperspektiv. Läs vilka som får högst ranking, och varför.

Skandalkassan eller.... vad???

Hej, jag fick en stroke för ca 3 år sedan, då allt föll bort, rörlighet i framförallt vänster men även i höger sidan, tal mm. Opererades i Uppsala och låg där ett bra tag. Sedan vidare till Falu Lass. för rehabilitering, med rullstol och senare med rullator som hjälpmedel. Detta tog såklart på krafterna men efter ca 1 ½ år var jag redo att börja arb. träna på mitt nuvarande jobb. Detta har jag gjort med kontinuerliga stegringar i arb.tid.

Ann undrar 140413

Jag har för första gången genomfört en hel session från början till slut! Jättekul! Men har såklart även stött på patrull, nu undrar jag
1) Om patienten "bara" känner lugn och ro. Inget som pockar på eller varvar upp kan jag då ta upp någon/något jag vet är "en öm tå" för patienten? Känns ju som att jag bestämmer vad som ska avhandlas? Hur tänker du Britt?

Välkommen till vårt neurosomatiska forum!

Till det här forumet har bara du tillträde som har gått grundkursen i neurosomatik. Här kan vi diskutera olika aspekter av att tillämpa de neurosomatiska principerna. Man kan berätta om olika patientfall, berätta om när det går bra, eller inte går bra. Man kan ställa frågor om undringar som dyker upp efter hand, iakttagelser man gör av metodens tillämpning på olika patientkategorier, osv. Det viktiga syftet är att lära av varandra och att utveckla den neurosomatiska metoden så att den blir ännu bättre!

Sidor