Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

juni 2014

Hjärnan besöker 30 sommarstäder

I sommar kommer 30 städer i Sverige få möjligheten att bättre förstå hjärnan och dess sjukdomar. Nu kommer BrainBus till Almedalen med målet är att öka kunskapen hos allmänheten om hur viktig hjärnan är, att cirka 500 000 personer i Sverige har en neurologisk diagnos samt att det saknas 300 neurologer i Sverige.

Cancervården fungerar i sommar - om patienterna håller sig undan

I Sveriges Televisions nyheter levererade nyligen Hans Karlsson, chef för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), följande uppmaning:Att patienter inte kontaktar vården i sommmar om det inte är akut. Detta kommenteras av Katarina Johansson, ordförande Nätverket mot cancer.
Känn på den. Vården klarar sommaren. Bara patienterna håller sig undan. Men cancer loggar inte ut! Sjukdomen kan inte ta semester juni, juli och augusti.

Patienter med spridd bröstcancer får vänta på nya läkemedel

Att kombinera två antikroppar är ett nytt vapen mot HER2-positiv bröstcancer. I mars 2013 godkändes ett nytt bröstcancerläkemedel för användning inom EU och sedan dess har det funnit tillgängligt för beställning på svenska apotek. I Stockholm godkändes läkemedlet först i februari 2014. Detta skriver Maria Wiklund Karlsson, Ordförande BCF Amazona och Elizabeth Bergsten Nordström, Ordförande Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation i ett debattinlägg som vi återger nedan.

Helt sjukt för studenter

Nu lanserar Sveriges förenade studentkårer (SFS) boken #heltsjukt. Boken är en samling berättelser från studenter som farit illa på grund av att de inte haft någon sjukförsäkring eller kunnat deltidssjukskrivas.   

Under fyra månader har SFS samlat in berättelser från studenter som har varit sjuka och farit illa på grund av bristerna i sjukförsäkringen. Under politikerveckan i Almedalen kommer SFS att överlämna boken till utvalda politiker.  

Jämtland mest hjärtsäkert

Jämtland är bäst av Sveriges län i Hjärt-Lungfondens nya rankning av hjärtsäkerhet. I Jämtland finns 1,78 registrerade hjärtstartare per 1 000 invånare. Genomsnittet för hela landet är 0,92 hjärtstartare. I botten av rankningen återfinns Stockholms och Uppsala län.

I sommar startar Hjärt-Lungfondens kampanj Hjärtsäkra Sverige en riksturné för att ge fler möjlighet att prova på hur man använder hjärtstartare.

Ny tidning med fokus på läkemedelsämnen

Under Almedalsveckan lanserar Bristol-Myers Squibb sin nya tidning Horizont som syftar till att belysa viktiga ämnen inom läkemedelsområdet på ett nyanserat och balanserat sätt, väcka tankar samt stimulera till dialog. Varje nummer kommer att kretsa kring ett högaktuellt ämne och huvudfokus i den första utgåvan är onkologi.

Svenskarna mår bra enligt ny undersökning

Kronans Apotek har i samarbete med det oberoende undersökningsinstitutet Ipsos inlett arbetet med det långsiktiga initiativet ”Kronans Välmåendeindex”. Nu har resultaten från den första grundläggande undersökningen släppts. Svarsresultaten visar att svenskarna verkar må ganska bra. Endast 7 procent svarar att de mår dåligt eller mycket dåligt. Men vissa delresultat är alarmerande, bland annat svarar många unga att de är stressade.

Miljöpartiet föreslår ny nämnd för vårdskador

Fyra miljöpartister som kandiderar till Stockholms läns landsting, med landstingsrådet Helene Öberg i spetsen, anser att det gått riktigt snett när omkring 700 personer varje år dör av vårdskador bara i Stockholms län. Dessutom är det runt 20 000 som skadas utan att avlida, men kanske med livslånga men. Miljöpartisterna vill skapa en tryggare sjukvård och i en debattartikel i Svenska Dagbladet lanserar man några förslag.

Whiplashskadad fick ersättning – efter 15 år

En kvinna med whiplashskada har länge kämpat för ersättning från sitt försäkringsbolag. Efter 15 år fick hon äntligen rätt.

Den idag 41-åriga kvinnan fick 1999 en whiplashskada som gav sådana smärtor i nacke och axlar så hon blev arbetsoförmögen, skriver DN som hämtat uppgifterna från nyhetsbrevet Risk & Försäkring. Försäkringsbolaget IF liksom Luleå tingsrätt ansåg att kvinan inte hade rätt till full ersättning. Anledningen var att man ansåg att hon redan före whiplashskadan haft axelproblem.

Animerade operationsfilmer hjälper patienter

Många patienter vill gärna kunna förstå vad sker under ett kommande kirurgiskt ingrepp. Däremot vill inte alla följa det blodiga förloppet ”live” på en TV skärm. Företaget Zygomatic har löst problemet genom att skapa animerade filmer som ger en vetgirig patient full inblick och en bättre förståelse exakt om vad som händer under en operation. Almi Invest har investerat i företaget.

Sidor