Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

april 2015

Inbjudan till seminarium med världsberömd smärtforskare 22/5 2015

Detta är en  helt  unik inbjudan att få till mycket låg kostnad få lyssna på en av de mest eftertraktade föreläsarna om smärta i världen. Som patient  kan du delta till halva priset, vilket är under självkostnadspriset. Du kan ha fått inbjudan på annat sätt, men detta mail innehåller nya anmälningsmöjligheter.

 

Inbjudan till hel föreläsningsdag med världsberömd smärtforskare 22/5 2015

Detta är en  helt  unik inbjudan att få till mycket låg kostnad få lyssna på en av de mest eftertraktade föreläsarna om smärta i världen. Som medlem i Smärtguiden/Patienttorget  kan du delta till halva priset, vilket är under självkostnadspriset. Du kan ha fått inbjudan på annat sätt, men detta mail innehåller nya anmälningsmöjligheter.

Inbjudan till heldag med världsberömd smärtforskare 22/5 2015

Detta är en  helt  unik inbjudan att få till mycket låg kostnad få lyssna på en av de mest eftertraktade föreläsarna om smärta i världen. Som medlem i Smärtguiden/Patienttorget  kan du delta till halva priset, vilket är under självkostnadspriset.

Resultat i nationell topp

Redovisning i nationella register är till för  att utveckla  verksamheterna, och därför är också resultaten offentliga. Du finner  årsrapportern för 2014 här. För oss är det viktiga  inte  om vi är "bäst  i klassen" i något avseende, det lär kunna variera över tid, men att de metoder som vi står för jämförs  med  andra, Det är viktigt enheternas goda resultatleder till att samhället förstår vilken resurs detta  är för  dem som har  långvarig värk, sjukskrivning eller  utmattning.

Självhjälpsbok

 

Budskap

Bokens budskap är att de problem man har beror på obalanser i kroppen, främst i nervsystemet, som "slår" utanför sina normala ramar. Som väl är har människan ett nervsystem och en hjärna med fantastiska möjligheter att förändras och reparera sig. I boken visas hur man kan lyckas om  man går systematiskt tillväga. Den lär dig genom praktiska övningar det du behöver för att förstå kroppens signaler och skapa stabilitet när det är oroligt och många symtom, det som vi i vår rehab kallar neurosomatik

Var har man ont när man söker rehab?

Män är från Mars, och på den  planeten har man ryggont. Kvinnor är från Venus, och där är plågan ont överallt. Varför det är sådana könskillnader är inte helt lätt att förstå, men en orsak är säkert att fibromyalgi med utbredd värk och ömhet är vanligare bland kvinnor, varför det oftare beskriver smärtor som varierar och upplevs i många områden. Trettisju procent av kvinnor anger sådan värk.

Det är också vanligare med värk i skuldror och axlar bland kvinnor, medan smärta i bröstrygg och ländrygg är vanligare hos män.

Egenremiss gäller som läkarremiss

Tyvärr är detta inte så känt, vare sig bland patienter eller av utförare. Det händer till och med att man sänder tillbaks egenremisser med hänvisning till att man inte accepterar sådana, vilket är helt oanständigt. Däremot kan enheten förstås avslå en sådan remiss likaväl som man ibland gör med läkarremisser,  exempelvis om det är uppenbart att man inte har något som kan hjälpa den sökande, eller om det är bättre man söker annan enhet.

 

Ingenstans i rehabsverige har så många deltgare accepterats med egenremiss som hos oss! Vi har jämfört de 28 rehabiliteringskliniker som finns, och det är egentligen bara hos oss som denna viktiga patientmakt slagit igenom. Idag kommer  varannnan patient  med egen vårdhänvisning som det heter. 400 deltagare har nu gått igenom  våra 8-16 veckors  rehabprogram,många  av dem på egen  begäran.  

 

Här kan du  ladda ned och sända egenremissen. Tyvärr tillåter inte sekretessen att man fyller i dem på internet.

Vi kan också sända dig en remiss och information per post, klicka här.

Stockholmare eller ej - välkommen

Betänk att våra rehabprogram är åtta veckor långa, och du behöver ha någonstans att bo, då vi ses mer eller mindre dagligen.  Det är klart, bor du i Uppsala eller Nyköping är det kanske överkomligt att resa,  men kanske finns det annars närmare alternativ.

 

Bestämmelserna i lagen är sådana att man kan söka "öppen vård", i hela landet utan andra remisskrav än dem man har i landstinget, och i Stockholm accepterar vi egenremisser, så någon läkar-remss krävs inte om man 

1. Har haft ont minst tre månader

2. Har utretts tidigare för sina besvär

3. Behöver multimodal specialistvård

4. Har fyllt 18 år

Man kan alltså vara pensionär eller sjukskriven och bosatt var som helst i landet. Man står för resor och utlägg själv, och det är Stockholms patientavgift som gäller (350 kronor vid specialistbesök, och högst 1100 kronor per år).

 

Om man får en specialistvårdsremiss, d.v.s. från särskilt specialistmottagning i hemlandstinget för att man inte kan erbjuda vården på hemmaplan betalar hemlandstinget också resan.

 

Tyvärr kan vi inte åta oss att bara göra utredningar eller bedömningar utan planerad rehab. 

 

Och som sagt man kan skriva sin egen remiss,  och blankett finns nedan. Har du inte  skrivare kan du ringa  och beställa blanketten.