Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Redaktionen
En viktig orsak till diskbråck

Det är mycket större risk att få diskbråck om man röker. Skälet är att diskerna har dålig genomblödning, hårda vävnader. Minsta lilla nedsättning av syreupptaget kan därför leda till sprödhet, sprickor och till och med bristningar. Så enkelt. Sluta röka, även passiv rökning innebär risker. Absoluta merparten - men inte alla- som får diskbråck är rökare.

Kroppsakademien
Intressant!
Googlade och hittade mycket intressant forskning på detta. Rökare vet ju i allmänhet att rökning är en stor hälsorisk för lungcancer, emfysem, hjärtsjukdomar etc . Gemensamt för rökare är dock att trots medvetenheten om riskerna ses rökningen som en hälsofara "på riktigt" först när en sjukdom eller negativa symtom uppstår. Kan det vara så att sambandet mellan rökare och diskbråck kanske inte får uppmärksamhet på grund av att det inte uppfattas som lika "allvarligt" som exempelvis lungcancer. Och att det känns mer logiskt organ som lungorna blir påverkade av den inhalerade röken, än att ryggraden kan ta stryk?