Utbrändhet, stress, Smärta

Ansvarig läkare Dr Björn Bragée

  
  

Välkommen hit

Välkommen till den här hemsidan! Här är det kroppens, och främst nervsystemets, svårigheter att reglera starka spänningar som står i centrum. Patienter och behandlare ska kunna hitta de bästa nya rönen, behandlingarna och övningarna här.      

Annonser

Forskningspatient.se

    

Vet du att du kan delta som patient i klinisk forskning. Vi har många sådana projekt där vi prövar nya läkemedel i samverkan med läkemedelsverk och etisk kommitté. Vi har en särskild hemsida, www.forskningspatient.se där man kan bli medlem och få fortlöpande information, oavsett var i Sverige man bor. Det görs omkring 300 sådana projekt i Sverige varje år.

Våra sidor

www.bragee.se
- om våra kliniker och rehab

www.patienttorget.se

- en virtuell patientförening

www.medect.se

- om vårt företag

www.smartguiden.se

- om smärta och behandling

www.smartforum.se

- utbyt erfarenheter!

 

Nyheter idag

-

Nya Kommentarer

Adsense annons

HEALTH ON NET

Denna sida följer den oberoende stiftelsen Health On Nets regler och riktlinjer sedan 1999 och är godkänd av stiftelsen. Här är vårt certifikat

Detta är den enda oberoende granskningen av medicinska hemsidor, och ställer krav på kvalitet i innehåll, etik och medför återkommande granskningar. Här kan du följa granskningarna

This site subscribes to the Code of Conduct (HONcode) principles

Rygg och knäsmärta

Fråga från JM Kvinna född 1971
Frågan: 
Undrar om du anser att det finns fler undersökningar hon borde göra. Jag tycker det är märkligt att hon inte får någon remiss till en smärtspecialist. Vill att hon ska få ha det så bra som möjligt och är tacksam för alla tips. Hon varken kan eller vill resa, så helst behöver hon hjälp i Sundsvall där hon bor.
Frågesvar: 
Det var en häftig och påtaglig behandling vid diagnosen åldersrelaterad smärta, något som jag tolkar som en icke-diagnos -- en symtombeskrivning. Därtill är ju 72 år ingen påtaglig ålder. Om leder är normala måste ändå läkaren tolkat det som muskulärt eller möjligen nervsmärta. En dimension som man bör ha i åtanke är förekomst av depression eller demens, vilket skall ha sin egen utredning och behandling. Jag är inte alls övertygad om att en smärtenhet skulle bidra väsentligt, och om man ändå börjat med de starkaste tänkbara morfinmedel som fentanyl är det nog bäst avvakta vad som händer med dessa. Man får ha vaksamhet för biverkningar som yrsel och trötthet. Det entydigt viktigaste rådet är således att få en konsistent och tydlig diagnos, och då är en noggrann klinisk undersökning, gärna kompletterad av sjukgymnast bättre än röntgen. Därtill visar vanlig röntgen inte nervpåverkan, utan till detta krävs MR. Hellre skall man efter Magnetkamera (om det inte är gjort) konsultera en specialist i ortopedi, det kan alltså vara ischiaspåverkan, då troligen 4e eller 5e nerven från ländryggen. Tyvärr kan man vare sig ställa diagnos eller föreslå konkret behandling på distans, men detta var några tankar kring situationen. Följdfrågor är möjliga.
Frågeområde: 
Nervsmärta från skada ex. diskbråck, operation

Kommentarer

No Avatar
Marita Tidlund on 9 mars, 2016 - 22:23
Finns det "ny medicin" mot svår smärta vid spinal stenos, vad rekommenderar du, Tramadol? Marita

Sidor